FRI FRAKT OVER 700,-

0

Kurven din er tom

Alger, en kvinnes beste venn

Alger, en kvinnes beste venn

  • Alger er hel, naturlig mat som kan bidra til å beskytte kvinners helse 
  • Å ta alger hver dag kan bidra til å forbedre hormonbalansen helt naturlig
  • Chlorella algens vitamin K2 hjelper kvinner med å forbedre hjerte- og benhelse

Kvinners unike ernæringsbehov

Visste du at kvinner har unike ernæringsbehov, inkludert behov for flere vitaminer og mineraler i forskjellige livsfaser?

Kalorier. De fleste kvinner trenger færre kalorier enn menn. Det er fordi kvinner har mindre muskler, mer kroppsfett og mindre bentetthet. Finn ut hvor mange kalorier du trenger hver dag.

Vitaminer / mineraler. Kalsium, jern og folsyre er essensielt for kvinner [4].

Reproduktiv helse. Kvinner har forskjellige ernæringsbehov i forskjellige livsfaser, for eksempel under graviditet og amming eller etter overgangsalderen

Helseproblemer. Det er mer sannsynlig at kvinner har ernæringsrelaterte helseplager som cøliaki og laktoseintoleranse, samt mineralmangel ved anemi.

Metabolisme. Kvinner prosesserer noen stoffer annerledes og forbrenner færre kalorier under hvile og under trening enn det menn gjør [5].

Koblingen mellom alger og hormoner

Hormoner har mange effekter på kvinners helse, og vi snakker ikke bare om humørsvingninger i løpet av "den tiden av måneden." Oppblåsthet, tretthet, irritabilitet, hårtap, hjertebank, konsentrasjonsproblemer og infertilitet er bare noen få symptomer på hormonell ubalanse [6]. Forskning har vist at mange av disse symptomene kan reduseres ved riktig kosthold [7].

Etter å ha tatt spirulina, rapporterte kvinner at de var roligere, hadde mer energi, mindre smertefulle bryster, mindre PMS og færre hetetokter. Årsakene er tilskrevet spirulinas høye mengder gamma-linolensyre, en fettsyre som omdannes til prostaglandiner, en forløper for beroligende hormoner [8].

«Etter å ha tatt spirulina, rapporterte kvinner at de var roligere, hadde mer energi, mindre smertefulle bryster, mindre PMS og færre hetetokter.»

Forskning har vist at vitamin K2, et annet næringsstoff som finnes i alger, (spesielt Chlorella) bidrar til å lette hormonelle problemer [7]. K2-vitamin er spesielt viktig før, under og etter overgangsalderen. (Chlorella-tabletter gir det anbefalte daglige inntaket av vitamin K2 for kvinner). Kun vitamin K2 som finnes i hel mat som chlorella (som kalles M-4) kan tas opp av hjernen [9]. Dermed anbefales det ikke K2-tilskudd (som er MK-7- en versjon av K2) da denne form for vitamin K2 ikke kan tas opp av hjernen.

Kvinner, beskytt hjertene deres med alger![10] 

Å spise et hjertesunt kosthold er en av de beste måtene å redusere risikoen for hjertesykdom (og menn, det betyr dere også!). Beskytt hjertet ved å velge nærings-tett plantebasert mat, spis mindre sukker for å redusere daglige kalorier, og unngå usunt fett [11].

Alger scorer på alle fire områder da alger er:

  • plantebasert ernæring
  • inneholder INGEN sukker
  • hver tablett er EN kalori og
  • inneholder bare sunt fett

 

Flere måter kvinner kan dra nytte av alger [12]

Hjelper med å redusere anemi. Kraftig blødning er den vanligste årsaken til jernmangel og anemi hos kvinner. Jern bærer oksygen i blodet der jernmangel kan resultere i anemi.

Hvordan alger kan hjelpe: Den enkleste måten å minimere symptomer på anemi er å øke den daglige mengden jern. men isolerte jerntilskudd er ikke nødvendigvis best. Dette fordi tilskudd kan nå toksiske nivåer, forårsake forstoppelse og er ikke like biotilgjengelig som plantebaserte jernkilder som alger. Spirulina og chlorella inneholder den høyeste kjente mengden plantebasert jern som ikke stimulerer mTOR-banen eller IGF-1-banen som hem-jern (hentet fra animalsk protein) [13].

Både spirulina og chlorella har høye mengder B-vitamin-næringsstoffer som hjelper hjernen med å produsere et lykkelig/balansert humør [13]. Spirulina og chlorella inneholder i tillegg veldig høye mengder antioksidanter, karotenoider, og aminosyrer som tryptofan - forløperen til nevrotransmitteren serotonin, noe som forbedrer humøret og melatonin - nevrotransmitteren som hjelper deg å sove. En natt med god søvn og økt tryptofan vil gjøre underverker for å forbedre dagen din [13]!

Hjelper med å redusere risiko for diabetes. Kvinner med uregelmessig eller lengre menstruasjonssyklus har høyere risiko for diabetes type 2. Yngre kvinner mellom 18 og 22 år med uregelmessige sykluser er enda mer utsatt [14].

Hvordan alger kan hjelpe: Både spirulina og Chorella har vist seg å bidra til å forbedre blodsukkeret og insulinfølsomheten [15], og det blågrønne pigmentet i spirulina (phococyanin) forbedrer insulinresistensen ytterligere [16]. Alger hjelper med å stabilisere blodsukkeret i tillegg inneholder algene INGEN sukker, og tilfredsstiller sulten slik at sukkertrangen din reduseres.

Hjelper med å redusere risiko for hjertesykdom. Hvis du har amenoré eller er i overgangsalderen, kan ikke eggstokkene lenger produsere østrogen. Østrogen beskytter kroppen mot hjertesykdommer og hjerneslag.

Hvordan alger kan hjelpe: Studier på chlorella (og spirulina) viser at de bidrar til å redusere kolesterol og triglyserider hos kvinner [17]. Begge algene inneholder også høye mengder vitamin K2 som er et viktig næringsstoff som hjelper med å opprettholde sunne arterier og blodtrykk [18] ved å redusere arteriell stivhet (som kan føre til hjerteinfarkt og hjerneslag). Spirulina er også en god kilde til Omega-3 (som reduserer betennelse), ikke bare fordi den er vegansk og bærekraftig, men også fordi den er tryggere. Mer enn 80% av fiskeoljer er harsk. Dette øker risikoen for åreforkalkning og trombose (herding av arteriene) [19].

Å spise et alkalisk kosthold er viktig for å beskytte helsen din. Grønne grønnsaker og plantebaserte matvarer, som alger, tilbyr den rikeligste kilden til alkaliserende mineraler tilgjengelig.

Visste du at vitamin K2 er tilnærmet fraværende fra matvarene våre? Heldigvis er alger fullt av det!

Alger er en jentes beste venn!

Begynn i det små. Men start nå. Forsøk å øke antallet næringsrike, basiske matvarer i kostholdet ditt (som alger), slik at kroppen din kan få næringsstoffene den trenger gjennom hel, naturlig næringsrik mat. Plantebaserte supermatvarer som spirulina og chlorella tabletter kan være den enkleste, raskeste, toksin frie, basiske matvaren som kan endre livet ditt!