FRI FRAKT OVER 700,-

0

Kurven din er tom

Våre produkter er sertifisert rene av..

Våre produkter er sertifisert rene av..

  offentlige testlaboratorier;

lab test

 

All naturlig, hel mat kan inneholde toksiner, i form av tilførte sprøytemidler, uforsvarlige dyrkingsprosedyrer, eller simpelthen slurvete rutiner. Det gjelder korn, grønnsaker og frukt – enten opprinnelse er Norden, eller verden for øvrig. (Eks.: EU´s  nylige totalforbud mot Glyfosat – jordbruksnorges mest brukte sprøytegift – og Mattilsynets/bøndenes heftige kamp for fortsatt bruk i norske kornåkre).

Spirulina er en blågrønn alge, som har vært kultivert for menneskeføde i over tusen år, bl.a. som Aztekernes viktigste matkilde, og fortjener betegnelsen «gammel husmannskost» så god som noen. Den er i familie med andre arter, som vi kjenner fra algeoppblomstring i sjø og vann, særlig på sensommeren, etter avrenning fra jordbruksgjødsling. Da vokser algene ukontrollert, inntil alt oksygen er brukt opp de dør. Når/hvis døde alger avdekkes, er dette et faresignal om at toksiner er tilstede. Disse artene, er rimeligvis ikke mulig å ha trygg kontroll på i «vill» tilstand, da trygghetsrutinene forutsetter kontinuerlige kontroller mot døde alger i bassengene hver time, døgnet rundt ved dyrking av Spirulina. I kontrollerte omgivelser, tømmes bassengene for alger, og rengjøres grundig dersom døde alger oppdages.

Når grådighet, paret med misinformasjon og uvitenhet får råde fritt, kan det imidlertid gå ille. Dette fikk seere av NRK´s nylige dokumentar, hvor Life-kjedens sortiment av Spirulina ble testet et grelt eksempel på. Blant de testede merkene, ble to av boksene funnet å inneholde hepatoksiner (microcyaniner) langt over aksepterbart nivå. Begge boksene var fra Midsona AS (Middelfart/Sonesson), som er hovedleverandør av helsekostprodukter til alle de største faghandelskjeden i Skandinavia. På nettet presenteres det skandaliserte merket som «Supernatures viltvoksende AFA-alge høstet fra Klamath-innsjøen i Oregon, USA, som ligger 1260 meter over havet. 300 soldager i året og vulkanske bunnforhold spesielt rike på mineraler, legger grunnlaget for AFA-algens høye næringsinnhold.»

Til tross for høsting fra et ukontrollerbart dyrkingsmiljø, og godt publiserte eksempler på at folk hadde blitt syke av denne algen i USA lå tilgjengelig på internett i årevis, fortsatte Midsona/Supernature/Lifekjeden å markedsføre dette produktet som en særdeles høyt priset superalge, inntil NRK avslørte den som potensielt farlig.

PS.: AFA-algen er IKKE en Spirulina, men en av mange, ville arter, som særlig forekommer i ferskvann omgitt av jorbruksvirksomhet.

KONKLUSJONER:

Spirulina og Chlorella er særdeles næringstett, hel, grønn og sikker næring, som – under trygge kultiveringsforhold – rangerer blant de reneste, og mest sunnhetsfremmende (Nutrisøytiske) helsekostproduktene i verden. Disse to produktene tilhører helt ulike familier av ferskvannskultiverte  alger. Besteffekt/Superliv har i et tiår kjøpe sine produkter fra leverandører med høyeste, internasjonale kvalitetssertifisering. Hver batch vi kjøper medfølges av laboratoriesertifikater fra uavhengig, offentlig testinstitutt. Som ekstra bevis vedlegges testsertifikat fra offentlig, norsk testlaboratorium for Spirulina ovenfor.