FRI FRAKT OVER 700,-

0

Kurven din er tom

Forskning kan ha løst gåten for ungdommelig helse

Forskning kan ha løst gåten for ungdommelig helse

 

Hvorfor får noen av oss nevrologiske sykdommer som ALS, Alzheimer og Parkinson, og enda viktigere: hvorfor blir de mer og mer utbredt?
Den amerikanske forskeren Paul Alan Cox har sammen med et team på over 50 forskere fra bl.a. Sverige, USA og Australia brukt 15 år på å finne svaret.

På øya Okinawa utenfor Japan har forskerne lenge prøvd å finne ut hvorfor mange blir opp mot 110 år gamle. Her finnes nesten ingen aldersrelaterte nervesykdommer som ALS, Alzheimer og Parkinson. Ikke bare er gjennomsnittalderen usedvanlig høy, de holder seg usedvanlig friske også gjennom hele livet.

Svaret måtte enten ligge i maten, drikken eller kulturen.

Det som viste seg å være spesielt for befolkningen på Okinawa, var at de stort sett lagde maten fra naturlige råvarer, altså ikke-prosessert mat. Kaloriinntaket kom først og fremst fra den lokale osten «tofu». Forskjellen på denne matkulturen og resten av verden var slående, og lab-analyser viste at aminosyren L-serin spilte en langt viktigere rolle her enn i vanlig, vestlig kosthold.

Forskerne fikk hakeslepp da de fant ut hvor mye L-serin de hadde i kosten. Dietten var rett og slett stinn av L-serin. Det var fascinerende for forskerne å se at disse menneskene kunne ha et rikt liv i 100 – 110 år med både lang- og korttidshukommelse intakt, og fysisk like bevegelige som en 20-åring.

Chlorellas helbredelsesevner er bevist. I Japan regnes det til og med som en mat av nasjonal helseinteresse da et forskningsinstitutt med fokus på Chlorella ble grunnlagt der i 1957. Chlorella inneholder L-Serin i tillegg til over 40 ulike vitaminer, mineraler og aminosyrer.

referanse; Rune Meyer