FRI FRAKT OVER 700,-

0

Kurven din er tom

Høykvalitets planteproteiner til treningsrutinen

Høykvalitets planteproteiner til treningsrutinen

 

Smoothie er en fin, rask og effektiv måte å få i seg mange næringsstoffer før en treningsøkt. Men hva bør en smoothie inneholde som skal gi deg energi gjennom hele treningsøkten? Og hvordan lages den? Vi har tatt en prat med Sander Bratlie, som lever og ånder for trening, for å høre om hvordan han lager sin beste smoothie full av proteiner. Få også med deg oppskriften til en av våre favorittsmoothies!

Hva er forskjellen på planteprotein og animalsk protein?

For de fleste av oss var dyr en god kilde til protein helt frem til det ble satt et dagslys på hvordan det vi spiser påvirker kloden, kroppen og miljøet. Så hvordan skal vi kunne få i oss alle proteinene vi bør gjennom planter? Og er det kun en myte at planter inneholder mindre protein enn dyr? 

Planteproteiner er som ordet sier seg selv, proteiner som kommer fra planter. De er nå bevist at planter inneholder alle essensielle aminosyrer, tross lang tid med antagelser om at det er ingenting som kan slå det animalske proteiner. Bonusen med planteproteinene er at det også inneholder viktige vitaminer og mineraler, som gjør sammensetningen helt unik. Men, ja det måtte komme et “men”, så er ikke alle proteinene i et og samme produkt, slik som det er i dyreverden, men heller i mange forskjellige typer planter. Dette betyr at du må spise flere ulike planter for å få i deg nok proteiner, eller eventuelt ta ulike tilskudd som chlorella eller spirulina. 

Smoothie med chlorella og spirulina dekker behovet for proteiner

Vi har vært i prat med Sander Bratlie som sverger til smoothie i hverdagen. 

“Mange har fått med seg at jeg lager mye smoothie. Det har blitt en fast rutine hver dag. Jeg gjør det fordi det er en enkel måte for å få i meg frukt å grønt "

Sander Bratlie (@sanderbratlie)

Oppskrift på en sunn og næringsrik smoothie med appelsin, agurk, spinat og planteproteiner

Ingrediensene du trenger er: 

2 appelsiner (øko)

1/2 eple

1/2 agurk

1 håndfull spinat

1/3 gulrot

1 kopp vann

6 isbiter

10 stk Chlorella eller Spirulina tabl. (eventuelt en blanding av begge)


Slik lager du super-smoothien: 

Tilsett alle ingrediensene og blend til du får en jevn og fin konsistens. Tilsett til slutt 10 tabl med Superliv Chlorella. Kjør noen ekstra runder i blenderen for å blande inn pulveret. Hell over i glass og nyt umiddelbart eller sett med lokk i kjøleskap.

Lag, nyt og tren! 

 

Planteproteiner fra Superliv

Har du lyst til å lage denne deilige smoothien og inkludere ekstra planteprotein for å styrke din trening? Test chlorella, spirulina eller begge deler neste gang du skal lage et deilig måltid før treningsøkten! Se våre produkter her: