FRI FRAKT OVER 700,-

0

Kurven din er tom

Klorofyll - det grønne gullet som...

Klorofyll - det grønne gullet som...

omdanner sollys til energi ved hjelp av fotosyntese. Nå mener forskere at en lignende prosess kan skje i kroppen, når solstråler trenger inn i vev og hjerne, hos de som spiser mye grønt. Selv om det ikke er noen solid forklaring på hvordan, eller om dette virkelig er mulig, vet vi at klorofyll har en rekke helsefremmende egenskaper. Her er 10 av dem: 
Reduserer mat- og søtsug


En studie utgitt i september 2013 viste at mat som inneholder klorofyll kan undertrykke sult. Tjue moderat overvektige kvinner fikk testmåltider ved tre anledninger, en uke fra hverandre - to måltider med klorofyll, ett uten. De rapporterte redusert sult etter måltider som inneholder klorofyll og blodprøver viste stabilt blodsukkernivå. Disse resultatene tyder på at klorofyll bør betraktes som en effektiv veg til å kontrollere sult og fremme vekttap

Kontrollerer kroppslukt

Klorofyll renser kroppen din fra innsiden og ut, bokstavelig talt. Dette omfatter kropps- og fekal lukt. Når testet på et sykehjem med 62 pasienter, en rapporterte studien redusert lukt fra forsøkspersonene. I tillegg til luktreduksjon, konstaterte man lindret forstoppelse og gass. 

Helbredende

Bruk av klorofyll for å fremme helbredende prosesser, ble først rapportert for nesten 100 år siden, og bekreftet av nyere studier en rekke ganger.  En nylig undersøkelse viser at, klorofyll brukt som spray i betydelig grad bidro til effektiv sårterapi. 

Renser vev og blod

Klorofyll binder seg med giftige metaller for å hemme absorpsjon. Forskning har vist at det kan gjøre det samme med noen kreftfremkallende stoffer. En kryss-studie med 4 frivillige testet klorofyllets evne til å fjerne aflatoksin, en kjent kreftfremkallende gift. Hver frivillig mottok tre porsjoner av aflatoksin, etterfulgt med et måltid, mens kun to av objektene spiste en tablett klorofyll i tillegg. Resultatene viste rask eliminering, og at hele 95% av giftstoffet ble evakuert i løpet av 24 timer. Beskytter DNA mot stekt mat

Stekt mat er ikke bare dårlig for midjen, den inneholder også kjemikalier kjent for å skade kolonvev og arvestoffet i kolon-celler. I en studie ble deltakere som spiste stekt mat kombinert med klorofyll, funnet å ha mindre DNA skade på kolon celler. Dette harmonerer godt med antakelser om at Middelhavsdiett, som jo også inneholder kjøtt, viser markant lavere risiko for kreft i mage/tarm fordi den kombineres med klorofyll og minsker inflammatoriske effekter av (særlig) rødt kjøtt…

Er en superpotent antioksidant

Klorofyllets status som supermat skyldes dens ernæringsmessige og potente antioksidantegenskaper. Det beskytter cellene mot oksidativ skade ved å eliminere frie radikaler.

Virker som naturlig immunterapi mot kreft.

Selv om forskningen ikke viser at klorofyll er noen fullstendig kur mot kreft enda, uttrykkes det begeistring for dens terapeutiske bidragspotensial. En studie fant at menn med lavere nivåer av klorofyll i kosten hadde høyere risiko for tykktarmskreft. En annen studie viser at det har stimulerende og rensende effekt på leveren, og kan beskytte mot ulike andre kreftfremkallende stoffer. 

Kandidainfeksjon

er et stort problem for mange enkeltpersoner og kan føre til tretthet, depresjon, og fordøyelsesproblemer; bare for å nevne noe. Forskning har vist at klorofyll bidrar til å stoppe videre vekst av Candida albicans.Lindrer systemisk rødhet og hevelse

Tradisjonell medisin har lenge brukt grønne blader mot infeksjoner. Med moderne preparater som har begrenset effekt og en lang liste med bivirkninger, har naturlige remedier fått ny interesse. Dyrestudier har funnet at grønne blader bidrar til å redusere hevelse og rødhet! 

Fremmer sunne jernnivåer

Klorofyll har vist seg effektivt ved anemi. Mens jern fra kjøtt og lever har en pro-oksidant virkning, gir klorofyllrikt grønt lettopptakelig hemjern, som virker antioksiderende.

Klorofyll: Et utmerket kosttilskudd
Klorofyll besitter utrolig mange helsefordeler, og er lett tilgjengelig for alle. Klorofyll er også sunt i seg selv og inneholder viktige vitaminer og næringsstoffer for hjerte, muskler, og nevral helse.