FRI FRAKT OVER 700,-

0

Kurven din er tom

Mangel på grønn kost bidrar til at man eldes raskere

Mangel på grønn kost bidrar til at man eldes raskere

Mangel på grønn kost og mye kjøtt bidrar til at man eldes raskere enn det alderen skulle tilsi, viser ny forskning.

Biologisk alder handler om hvor fysisk gammel kroppen din er, sammenlignet med hvor mange år du har levd, forklarer professor Peter Stenvinkel ved Karolinska institutet. Han står bak undersøkelsen i samarbeid med Universitetet i Glasgow i Skottland.

Økt biologisk alder kan føre til helseproblemer, sier forskeren. Han peker på at mat er en viktig faktor i hvor lenge mennesker lever.

– I den velstående forstaden Lenzie i Glasgow var snittalderen 82 år blant menn, mens den i forstaden Carlton, noen kilometer unna, var bare 55 år. Det er en veldig stor forskjell, sier Stenvinkel.

I den velstående bydelen spiser og lever man sunnere, mens man i den andre bydelen, der folk sliter mer med å få endene til å møtes, oftere tyr til såkalt søppelmat og lite grønt.

Begeistrede forskere ved Carnegie Instituttet karakteriserer Chlorella som «dream food» for sin evne til å bekjempe livsstilssykdommer, redusere kroppsfett, stabilisere blodsukker, bekjempe diabetes 2, overvekt og sirkulasjonslidelser – i tillegg til økt energi, bedret fordøyelse, og stressreduserende effekt.
(kilde: The Telegraph/Wellbeing)