FRI FRAKT OVER 700,-

0

Kurven din er tom

Oxytocin – velværehormonet du kan stimulere fram hos medmennesker…

Oxytocin – velværehormonet du kan stimulere fram hos medmennesker…

Professor Kerstin Uvnes-Moberg ved Karolinska Instituttet i Uppsala er verdens fremste autoritet på velværehormonet Oxytocin. Hormonet som i dag benyttes i stor skala ved barselssituasjoner, der mødre får problemer med å knytte normale bånd med sine nyfødte, men som er like viltig i vår egen hverdag, i positiv relasjonsbygging med våre nærmeste, kolleger, eller mennesker vi har omsorg for i ulike sammehenger.

Berøringsterapi

helsefremmende effekt. Behandlingsformen hevdes å sette i gang eller høyne produksjonen avoxytocin, somer et hormon som aktiverer «fred og ro»-systemet i kroppen.

 Oxytocin finnes som syntetisert middel, men kan enkelt og kanskje vel så effektivt fremkalles ved enkle øvelser. Professoren anbefaler følgende øvelse – som kan anbefales ved ethvert behov for «påfyll»:

1. «Behandler» bruker oversiden av hendene (neglene vendt mot pasienten)
2. «Pasienten» setter seg overskrevs på en armløs stol med høy rygg (brystet vendt stolryggen)
3. Sørg for at den du behandler sitter med avslappede skuldre,  armene løst ned langs sidene, og lukkede øyne
4. Effekten bli noe sterkere dersom han/hun har bar hud på overkroppen. Sørg alternativt for tynnest og løsest mulig tildekning av klær
5. «Behandler» stryker sine spredte fingre i lange, fluelette bevegelser med oversiden av neglene, helt ned og gjentar dette med fjærlette berøringer av hår, langs hals og ned igjen.
6. Gjenta i 5 minutter
7. Be pasienten senk all bevisshet fra hode til hjerte, og puste i dype, rolige drag i 5 minutter
Lykke til!