FRI FRAKT OVER 700,-

0

Kurven din er tom

"En hormonstyrt verden" ?

"En hormonstyrt verden" ?

Naturvitenskapen har solid bevis for at ALT henger sammen. Hver handling vi gjør utløses av en årsak, og fører til en virkning. Hvilke handlinger vi velger beror på hierarkiet av valgmuligheter vi har å velge fra. Høyest troner reproduksjon, som biologien har gjort så hormonelt påtrengende, at det undertrykker og påvirker alle andre valg vi gjør, fra vår higen etter penger, posisjon, vår ubendige trang til å bli lagt merke til - og, ikke minst, de alfa-utvekstene som preger dagens mediabilde.

Nå har imidlertid forskerne kastet blikket på det faktum at all mat vi spiser også inneholder hormoner, med virkninger som kan vise seg avgjørende for god helse. Som komplekst, biologisk univers av atomer, molekyler, celler, bakterier og virus,  utgjør det menneskelig legemet et ufattelig økosystem. Som startet med en enkel celle, og evolusjonen etter hvert ga en kjerne - som igjen tok opp en bakterie for å styre energiomsetning (mitokondrier), og deretter gjennom milliarder av år ga oss genetisk slektskap med ALLE dyr og planter på kloden. Eksempelvis deler vi 40% av vårt genom med liljer! Derfor fokuserer helseforskerne mer og mer på samspillet mellom  bakteriekolonier, virus og utallige informasjonsbærere, det være seg hormoner fra frukt og grønt (ofte dannet av ulike aminosyrer) eller via bakteriekolonier, som har våre innvoller som naturlig habitat, og viser seg styre metabolisme, vårt generelle velvære, sult og matinntak, humør og trolig en rekke andre forhold knyttet til "helse". 

Den viktigste informasjonsbæreren mellom omverdenen og dette kompliserte økosystemet er gjemt i cellekjernesyrene (RNA og DNA) fra grønne planter især, hvor RNA formidler informasjon om hvilke kombinasjoner av aminosyrer som DNA trenger for å bygge nye proteiner, for vedlikehold av våre gener, samt til de utallige og livsviktige prosessene som styres av 200 000 ulike proteiner kroppen trenger for vitalt liv.

Forskning indikerer at jo mindre genetisk likhet det er mellom den maten vi spiser, og oss selv, dess sunnere er den.

Møt det nye året med nytt perspektiv. Som våre mest trofaste kunder ofte hevder (i positiv mening): "Jeg er blitt avhengig av disse produktene!"

Hva med deg?


Skriv en kommentar

Innlegg godkjennes før publisering.