FRI FRAKT OVER 700,-

0

Kurven din er tom

Kvinner tiltrekkes av kroppslukten til grøntspisende menn

Kvinner tiltrekkes av kroppslukten til grøntspisende menn

En studie fra Macquarie University i Sydney, Australia viste at kvinner er tiltrukket av den svette duften til menn som spiser mest frukt og grønt.

"Vi har lenge vært kjent med at lukt er en viktig komponent av attraktivitet, spesielt for kvinner," sier Ian Stephen, som bidro til å utføre studien, i et nylig intervju med NPR. "Kvinner fant at menn som spiste mer grønnsaker luktet bedre."

Forskerne begynte med å rekruttere en haug med sunne, unge menn. De vurderte menns hud ved hjelp av et instrument kalt et spektrofotometer. Når folk spiser mye fargerike grønnsaker, tar huden på seg en fargetone påvirket av karotenoider, plantepigmentene som er ansvarlige for frukt og grønts sterke farger.

"Karotenoider blir deponert i huden vår," forklarer Stephen. Spektrofotometeret "blinker et lys på huden din og måler fargen reflektert tilbake," sier Stephen. Resultatene er "en god indikator på hvor mye frukt og grønnsaker vi spiser", sier han.

I løpet av studien spurte forskerne mannlige deltakere om å registrere deres diett, og deretter delta i to metoder som ble brukt for å avgjøre hvilke menn som hadde den best luktende svetten.

I den første testen brukte forskerne et verktøy kalt et spektrofotometer, som kan måle en persons kosthold ved å blinke et lys på det, for å lete etter karotenoidrik hud. Deltakere med høye karotenoidrik hud spiste mye frukt og grønnsaker. I studien fastslår forskerne at "det er funnet å være mer attraktivt å ha mer karotenoidrik hud ".

"Dette er ikke den første studien som viser at dietten påvirker kroppens lukt," sier George Preti, en professor ved dermatologisk avdeling ved University of Pennsylvania og et medlem av Monell Chemical Senses Center i Philadelphia.

Men Preti påpeker at forholdet mellom diett og kroppens lukt er indirekte. Noen tror at dersom de spiser hvitløk eller løk - eller et stykke kjøtt - vil de lukte slik mat. "Men det er ikke det som skjer," sier Preti. Pusten din kan lukte som maten du spiser, men ikke svetten din. Kroppslukt er opprettet når bakteriene på huden vår metaboliserer forbindelsene som kommer ut av våre svettekjertler. "Svetten kommer ikke ut stinkende," forklarer Preti. "Det må metaboliseres av bakteriene som lever på overflaten av huden.

Les mer om studien her; Diet quality and the attractiveness of male body odor 

 

 


Skriv en kommentar

Innlegg godkjennes før publisering.