Kom i gang med MinID – Logg inn på www.minid.no

MinID er en elektronisk identifikasjon som gir deg tilgang til ulike offentlige tjenester på nett. Med MinID kan du logge inn på mange forskjellige nettsider, som for eksempelwww.minid.no,www.eid.difi.noogwww.pasientpost.no/login.

Hvordan logge inn på MinID?

For å logge inn på MinID trenger du en MinID-bruker. Dersom du ikke har det fra før, kan du enkelt opprette en påwww.minid.no.

Når du har opprettet en MinID-bruker, kan du logge inn ved å følge disse trinnene:

 1. Gå tilwww.minid.noi nettleseren din.
 2. Klikk på “Logg inn” i øvre høyre hjørne av nettsiden.
 3. Skriv inn brukernavnet og passordet ditt i de angitte feltene.
 4. Klikk på “Logg inn” for å fullføre innloggingsprosessen.

Dersom du ikke husker brukernavnet eller passordet ditt, kan du velge “Glemt passord” eller “Glemt brukernavn” for å få hjelp til å gjenopprette tilgangen til MinID-kontoen din.

Vanlige spørsmål om MinID

Hvordan aktiverer jeg MinID på Difi?

For å aktivere MinID på Difi, følg disse trinnene:

 1. Gå tilwww.eid.difi.noi nettleseren din.
 2. Følg instruksjonene for å opprette en MinID-bruker.
 3. Du vil motta en aktiveringskode enten via tekstmelding eller brev.
 4. Skriv inn aktiveringskoden på Difi-nettsiden for å fullføre aktiveringsprosessen.

Hvordan logger jeg inn på Pasientpost.no med MinID?

For å logge inn på Pasientpost.no med MinID, følg disse trinnene:

 1. Gå tilwww.pasientpost.no/logini nettleseren din.
 2. Skriv inn brukernavnet og passordet ditt i de angitte feltene.
 3. Klikk på “Logg inn” for å få tilgang til Pasientpost-tjenesten.

Konklusjon

Med MinID får du sikker og enkel tilgang til mange offentlige tjenester på nettet. Du kan logge inn på forskjellige nettsteder somwww.minid.no,www.eid.difi.noogwww.pasientpost.no/loginved å opprette en MinID-bruker og følge innloggingsprosessen.

Husk at det er viktig å holde brukernavnet og passordet ditt trygt for å sikre personvernet ditt på nettet.

Ofte stillede spørgsmål

Hva er MinID?

MinID er en elektronisk identifikasjon og påloggingstjeneste levert av Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi). MinID er en unik kombinasjon av brukernavn og passord som gir deg tilgang til offentlige tjenester på nett.

Hvordan logger jeg meg inn på MinID?

Du kan logge inn på MinID ved å gå til nettsiden www.minid.no og klikke på “Logg inn” knappen. Deretter taster du inn ditt brukernavn og passord, og følger instruksjonene for pålogging.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke har en MinID-konto?

Hvis du ikke har en MinID-konto, kan du opprette en ved å gå til www.minid.no og klikke på “Registrer MinID” knappen. Følg deretter instruksjonene for å opprette en konto med din personlige informasjon.

Hva gjør jeg hvis jeg har glemt mitt MinID-passord?

Hvis du har glemt ditt MinID-passord, kan du gå til www.minid.no og klikke på “Glemt passord” knappen. Følg instruksjonene for å tilbakestille passordet ditt ved hjelp av enten din e-postadresse eller Aktiveringskoden.

Hvordan aktiverer jeg NRK.no på MinID?

For å aktivere NRK.no på MinID, må du gå til www.nrk.no/aktiveringskode og følge instruksjonene for å aktivere tjenesten med din MinID-konto. Du kan finne aktiveringskoden på MinID-nettsiden eller ved å kontakte Difi.

Hva gjør jeg hvis jeg har problemer med MinID-innloggingen?

Hvis du opplever problemer med MinID-innloggingen, kan du kontakte MinID brukerstøtte for hjelp. Du kan finne kontaktinformasjonen på MinID-nettsiden eller kontakte Difi direkte.

Hva er PasientPost.no?

PasientPost.no er en elektronisk tjeneste som muliggjør digital kommunikasjon mellom pasienter og helseaktører. Med MinID kan du logge inn på PasientPost.no for å motta og sende sikrede meldinger.

Hvordan logger jeg meg inn på PasientPost.no med MinID?

For å logge inn på PasientPost.no med MinID, går du til nettsiden www.pasientpost.no/login og klikker på “Logg inn med MinID” knappen. Deretter taster du inn ditt brukernavn og passord som er knyttet til MinID-kontoen din.

Kan jeg bruke MinID til å logge inn på Altinn og banktjenester?

Ja, du kan bruke MinID til å logge inn på Altinn og enkelte banktjenester. MinID er en sikker og pålitelig identifikasjonsmetode for å få tilgang til en rekke offentlige og private tjenester på nett.

Hva er Statens vegvesen Min side?

Statens vegvesen Min side er en nettportal som gir deg tilgang til personlige opplysninger og tjenester knyttet til ditt kjøretøy og førerkort. Med MinID kan du logge inn på Statens vegvesen Min side og gjøre endringer eller få informasjon om ditt kjøretøy og førerkort.

Artiklen Kom i gang med MinID – Logg inn på www.minid.no har i gennemsnit fået 3.2 stjerner baseret på 12 anmeldelser