Kvalitet

Chlorella er krevende å dyrke, og svært avhengig av klimatiske forhold. De to vanligste artene Chlorella på markedet er Pyrenoidosa (Sorokiniana) og Vulgaris. Førstnevnte trenger dobbelt så lang veksttid (soleksponering) som den andre, og ansees overlegen i kvalitet og næringsinnhold. Derfor kan proteininnholdet, som også avspeiler næringsmengde, variere fra under 10 til over 65%, hvilket forklarer noe av de store prisforskjellene, på nett og i butikk (opp til 10-gangeren i forskjell per mengde-enhet). Den suverent beste Pyrenoidosa kommer fra verdens eldste og største dyrker av Chlorella, i Taiwan, hvor de aller dyreste merkene i helsekostbutikken, så vel som Superliv Chlorella fra Besteffekt as, kultiveres. Alle med identisk leverandør og kvalitet, men forskjellig merke.

innhold chlorella

Spirulina er langt mer takknemlig å kvalitetssikre, fordi den trives i tempererte og sub-tropiske klimasoner. I tillegg er mye Spirulina som tilbys på markedet dyrket i lukkede tanker, eller under tak for å unngå at forurenset nedbør ødelegger avlingene. Superliv Spirulina fra Besteffekt as dyrkes sertifisert organisk.