Derfor er IPL-hårfjerning en av de store trendene i 2023

Hårfjerning kan være både tidkrevende, dyrt og smertefullt – i hvert fall hvis du fortsatt holder deg til de gammeldagse tradisjonelle metodene. I 2023 er såkalt IPL-hårfjerning i vinden som aldri før, og denne teknologien kan by på en helt smertefri behandling. Dessuten er prisen gunstig sett opp mot høyt forbruk av barberingsprodukter eller kostbare salongbehandlinger.

Hva er egentlig IPL-hårfjerning?

Teknologien IPL er basert på lys, forkortelsen står også for «intenst pulserende lys». Det betyr helt enkelt at huden behandles med svært raske lysimpulser, som dekker et bredt område i spekteret. Hvis du vil gå mer i detalj, les mer her hos en leverandør som spesialiserer seg på IPL.

Lysimpulsene absorberes av hårveksten, ved at hår og hårsekker mottar en stor del av energien fra lyset sammenlignet med den omkringliggende huden. Det fører igjen til at hårveksten «går i dvale» over tid.

Hvilke resultat kan man forvente seg?

Resultatene fra hårfjerning med IPL kan, på lik linje med andre teknikker, variere fra person til person. Derfor kan det gi en ekstra trygghet å velge en leverandør med åpent kjøp. Noen faktorer du kan ha i bakhodet er:

  • Effekten er avhengig av en viss forskjell i farge mellom hud og hårvekst. Den optimale situasjonen er mørk hårvekst og lys hud, samtidig som IPL også kan fungere godt under andre forhold.

  • Det er viktig å gjenta behandlingen som anvist av produsenten, ofte er det mulig å se synlige resultater allerede etter 3-4 uker. Samtidig vil det ta opptil omtrent 12 uker før du ser det komplette resultatet.

  • Etter fullført behandling er det også viktig å opprettholde resultatene ved å fortsette med IPL-behandling omtrent annenhver måned.

Et avsluttende tips kan være å se nærmere på IPL-hårfjernere med egen kjølefunksjon. Behandlingen er som nevnt smertefri, men ekstra kjøling kan gi enda mer velvære hvis du skal behandle store områder på kroppen med denne spennende teknologien.