Går turen til England? Så se her

En rekke online-varehus tilbyr med suksess ulike leveringsmetoder. Det mest moderne akkurat nå er å få det levert til et hentested, og så kan du bare gå innom for produktene når det er tid til det. Leveringstypen er derfor spesielt enkel, og typisk til og med det rimeligste alternativet for levering.

På samme måte kan du vurdere å velge å få det levert dit du bor eller til din arbeidsplass. Løsningen vil generelt være litt mindre rimelig, men til og med svært fleksibel. Den billigste typen levering vil imidlertid utvilsomt være å hente bestillingen selv, noe som er betinget av at du er fysisk nær nettforhandlerens lager.

Flere e-handlere tilbyr 1-dags frakt på en rekke av sine varenumre, som imidlertid er avhengig av at bestillingen er realisert før avtalt tid, slik at de har en sjanse til å få varen fordelt før personalet har fri.

Enkelte nettselskaper sørger for levering uten kostnad, men i mange tilfeller er dette betinget av at et bestemt beløp kjøpes. Ellers kunne du valgt den mest prisbevisste leveringsversjonen, som i de fleste tilfeller – uansett om du befinner deg i nærheten av Viborg, Værløse eller Helsinge – vil være å få varene dine kjørt til et hentested. Den billigste typen levering, mange av produktene deres – for gutter og jenter, og samtidig for voksne – enorme, og til og med noen ganger tilbyr gratis levering.

Derfor kan det likevel vise seg lønnsomt å sjekke noen forskjellige internetttilbud etter en rabatt før du fullfører bestillingen, slik at du ikke er i tvil om å få den billigste prisen.

Du bør bare være klar over at i tilfelle en internettforhandler tilbyr et produkt til en salgspris som kan virke uvanlig billig, er dette ofte en pekepinn på en uredelig nettvirksomhet. Å handle med kort er imidlertid omfattet av en lovbestemmelse som beskytter deg som kjøper mot svindel på internettlagre.

Generelt anbefaler vi betaling med kort eller mobilbetaling. Som et alternativ kan du bruke en avdragsordning som ViaBill hvis du har tenkt å dekke pengene senere.

Vurdert av eksperter som har mye erfaring med gjeldende forhold

Før noen kjøper fra en nettbutikk bør man utvilsomt vurdere forhandlerens vilkår, men det er det nok ikke veldig spennende.

En annen løsning er å sjekke om nettbutikken er verifisert av e-merket, fordi det skal være en erklæring om at e-bedriften opprettholder de danske reglene, samt at den av og til inspiseres av fagfolk som kjenner regelverket på området. Dette er også en god mulighet for hjelpsom service hvis du støter på problemer i forbindelse med kjøpet.

I tillegg til dette er det å foretrekke at du er klar over de mest relevante vedtektene som kan spille inn i forbindelse med bestillingen, for eksempel hvilken returpolicy nettselskapet opererer med. I denne sammenheng er det også viktig at du fortsatt sikrer deg kvitteringen på e-post, slik at du i fremtiden kan bevise bestillingen, uansett om du handler til voksen eller barn.

Shopping via nettet blomstrer

Trustpilot gir deg ganske utmerkede løsninger for å se nærmere på et stort antall tidligere forbrukeres vurderinger og derfor støtter vi at du ser på nettbutikkens anmeldelser før du handler.

Dessverre gir Facebook faktisk praktiske snarveier for å få innsikt i nettforhandlerens kundefokus. Her møter vi en rekke internetttilbud hvor folk kan publisere en vurdering av sin kjøpsopplevelse, som også bør utnyttes for å få et innblikk i tidligere kunders erfaringer.

Informasjon om produkter og e-selskaper vedlikeholdes til enhver tid, men vi kan ikke holdes ansvarlige for endringer som kan ha blitt gjort siden siste oppdatering av den viste informasjonen.